Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: این روزها خراسان جنوبی حال مساعدی نسبت به ویروس کرونا ندارد. قرمز شدن وضعیت قرمز کرونا در استان از روزها قبل در گزارش مسئولان نمود پیدا کرده و آمارهای تکان‌دهنده‌ای اعلام می‌شود.

اگرچه در برهه‌ای از فعالیت این ویروس در خراسان جنوبی، با نظارت‌های ویژه مسئولان، اعمال محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، آمار ابتلاء به کرونا کاهش یافت و شرایط مطلوبی را در استان شاهد بودیم اما باز هم برخی از شرایط دست به دست هم داده و شیوع این ویروس در استان را در رتبه‌های بالایی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متأسفانه بی توجهی شهروندان به مسائل بهداشتی و برگزاری دورهمی ها از یک سو و مسافرت‌های بی حد و نصاب بین شهری و خارج استان از سویی دیگر آمار روزانه مبتلایان کووید ۱۹ را سه رقمی کرده است. این شرایط در حالی است که مردم هم گلایه‌هایی از مسئولان دارند. گلایه‌هایی که به سفرهای پیاپی مسئولان کشوری به استان برمی‌گردد. بنا به گفته شهروندان حضور مقامات کشوری تنها برای سخنرانی در یک جلسه یا افتتاح یک پروژه در شرایط پیش رو غیر منطقی بوده و مسئولان خود باید الگویی برای مردم قرار گیرند.
کادر درمان خسته است

گزارش‌های میدانی مهر از حجم بالای مراجعات و خستگی کادر درمان حکایت می‌کند. جان دادن اولین شهیده مدافع سلامت بر اثر کرونا در استان دردی غیر قابل باور بوده که باید در نگاه مردم مورد توجه ویژه قرار گیرد. علاوه بر این، پر شدن تخت‌های بیمارستانی از جمله نگرانی‌هایی بوده که بر تن استان فریاد می‌زند.

شاخص آمار ابتلای روزانه در استان کم جمعیتی مانند خراسان جنوبی ۴ برابر آمار کشوری شده و بنا به گفته مسئولان بروز موارد جدید استانی به ۱۹ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و میزان مرگ اختصاصی علیتی به ۲۶.۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

کاش اندکی به خودمان بیاییم، کرونا شوخی ندارد و با ادامه روند فعلی امروز یا فردا گریبانگیر خودمان هم می‌شود. متأسفانه این مهمان خارجی تاکنون ۲۲۲ خانواده را در استان عزادار و بیش از چهار هزار و ۶۰۰ نفر را گرفتار کرده است. اینها تنها آمار و ارقام نیست بلکه در پشت هر عدد قصه درد و رنج مردمانی است که شاید رعایت پروتکل‌ها را جدی نگرفته و یا قربانی بی توجهی دیگران شده‌اند.

توصیه‌های بیمار کرونایی

یک بانوی باردار کرونایی طی تماس تلفنی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تمام مسائل بهداشتی را رعایت کرده و تنها در آخر هفته به روستا می‌رفتم.

مهدیه غلامی با بیان اینکه در چنین شرایطی رفتن به یک مهمانی ساده و قدم گذاشتن به بیرون از خانه هم اشتباه است، گفت: یکی از همسایه‌ها برای دیدن به خانه‌ام آمد و با وجود سرفه‌های شدید، از ماسک استفاده نکرده بود.

وی ادامه داد: اگرچه از سوی من فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک رعایت شد اما باز هم این ویروس مرا گرفتار و راهی بیمارستان کرد.

این شهروند بیرجندی با بیان اینکه دو روز در بیمارستان بستری بودم و اکنون در قرنطینه خانگی هستم، گفت: از یک هفته پیش چشمم به هیچکس حتی همسرم، دو پسر و دخترم نیفتاده است.

غلامی با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی شهروندان بیان کرد: از مردم خواستارم خجالت را کنار گذاشته و از پذیرش مهمان حتی یک نفر خودداری کنند چرا که شیرینی هیچ دیداری به تلخی دردهای کرونا نمی‌ارزد.

روایتی دیگر از بیمار کرونایی

یکی دیگر از افرادی که پدرش گرفتار این ویروس بوده هم در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: پدرم دارای بیماری زمینه‌ای قند خون بود که گرفتار کرونا شد.

رضا احمدی با بیان اینکه پدرم به مدت ۱۰ روز در بیمارستان و بخش ویژه بستری بود، افزود: حاضر بودیم تمام دارایی مانند منزل را بفروشیم اما راه درمان پدرمان پیدا شود و درد نکشد.

این شهروند بیرجندی با بیان اینکه دعاهای مادرم و تزریق پلاسمای خون یک بهبود یافته از کرونا پدرم را نجات داد، افزود: در شرایط فعلی هم به سطح سلامت کامل نرسیده و از بعضی عوارض رنج می‌برد.

احمدی بیان کرد: کاش آن دسته از افرادی که با بی توجهی به مسائل بهداشتی و به سخره گرفتن ویروس رفتارهای بی پروایی دارند، بدانند کرونا به هیچ عنوان شوخی نیست.

حرف‌های بی منطق برخی شهروندان

در کنار تاخت و تاز این ویروس برخی از شهروندان معتقدند که کرونا همانند دیگر بیماری‌ها بوده و تنها با چند روز بستری در بیمارستان درمان می‌شود.

رسول محمدی که از فردوس برای دیدن فامیل به بیرجند آمده در گفت و گو با مهر بیان کرد: اگر تا حالا گرفتار کرونا نشدیم من بعد هم درگیر نخواهیم شد!

وی با بیان اینکه به اندازه سهم خودم پروتکل‌ها را رعایت می‌کنم، افزود: ویروس از بین رفتنی نیست پس تا کی باید دیدارهای خانوادگی را کنسل کنیم.

وی با بیان اینکه افراد زیادی همانند من به مسافرت حتی سفرهای خارج استان می‌روند، افزود: همچنین شهروندان مانند فروشنده‌ها حتی استفاده از ماسک را هم رعایت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: آمار جدید کرونا را می‌شنویم اما کاهش فعالیت این ویروس نیازمند همکاری همه مردم و نظارت مسئولان بر رعایت پروتکل ها و ایجاد محدودیت ها است.

گلایه مردم از دولتی‌ها

یکی دیگر از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت پرسنل دستگاه‌های اجرایی بیان کرد: در حال حاضر مسئولان که خود باید الگویی برای مردم باشند، بسیاری از مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

محمد صفری زاده با بیان اینکه چرا مسئولان کشوری با هیئت همراه برای افتتاح پروژه‌ای هر چند متوسط وارد خراسان جنوبی می‌شوند، افزود: چرا مسئولان مردم را به پرهیز از سفر دعوت کرده اما خودشان رعایت نمی‌کنند؟

وی با بیان اینکه در برخی از آزمایشگاه‌های نمونه‌گیری خون که خود مراکزی حساس هستند، بهداشت رعایت نمی‌شود، افزود: باید مسئولان هم همپای مردم در صحنه باشند چراکه با چند توصیه که مشکلی حل نمی‌شود.

صفری زاده اظهار کرد: باید همچون گذشته محدودیت‌هایی خاص در استان اعمال شود و رعایت پروتکل‌ها هم برای مردم و هم برای مسئولان الزامی باشد.

خطر بحران در راه است

معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این خصوص بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته تا پایان وقت اداری دیروز، ۲۳۱ آزمایش جدید کرونا انجام شده که از این تعداد ۱۶۷ مورد مثبت بوده است.

کامبیز مهدی زاده با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰۳ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که ۱۸۶ نفر مبتلا قطعی به کرونا هستند، افزود: حال عمومی شش نفر بیمار بستری کرونا وخیم گزارش شده است.

وی از فوت شش مورد جدید ناشی از کرونا خبر داد و افزود: مجموع آمار جان باختگان این بیماری از ابتدای شیوع در استان، ۲۲۲ نفر است.

مهدی زاده بیان کرد: کادر بهداشت و درمان درگیر با کرونا دچار خستگی مفرط شده‌اند، عدم توجه به دستورالعمل‌های بهداشتی و پرهیز از تجمعات خانوادگی، ما را با بحران جدی مواجه خواهد کرد.

خراسان جنوبی در رتبه دوم شیوع کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم با اشاره به افت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در خراسان جنوبی گفت: این استان در رتبه دوم شیوع کرونا در کشور قرار گرفته است.

محمد دهقانی فیروز آبادی با بیان اینکه شهرستان بیرجند جز یکی از ۴۵ شهر آلوده کشور است، افزود: مسافرت‌ها، تجمعات خانوادگی و عدم استفاده از ماسک موجب افزایش سرعت انتقال این ویروس شده است.

وی با اشاره به رشد قابل توجه شیوع بیماری در مهرماه سال جاری، گفت: تا پایان شهریور ماه به طور متوسط روزانه ۱۸ مورد جدید کووید ۱۹ در استان داشته‌ایم که در اول مهر تا ۱۵ مهر ماه به طور متوسط روزانه ۴۰ مورد و از ۱۶ مهر تا ۲۶ مهر روزانه به ۸۸ مورد رسیده است.

ظرفیت تخت‌های ویژه تکمیل شد

دهقانی فیروز آبادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در تمام گروه‌های سنی مبتلا به کرونا داریم، گفت: محدوده سنی مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش پیدا کرده است.

وی بیان کرد: تاکنون به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تعداد ۳۹۶ نفر مبتلا به کرونا شناسایی شده و ۸۵ درصد افراد هم بدون علامت و دارای علائم خفیف هستند که از آنان تست گرفته نمی‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: متأسفانه در مهرماه روزانه ۲.۳ مرگ ناشی از ویروس کرونا را شاهد هستیم.

دهقانی فیروز آبادی با بیان اینکه بیمارستان ولی عصر بیرجند به شدت تحت فشار است، گفت: در حال انتخاب سالن‌ها و بیمارستان‌های جایگزین هستیم چراکه ظرفیت تخت‌های ویژه تکمیل شده و باید تعداد تخت‌ها افزایش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: اولین مدافع سلامت استان خراسان جنوبی بر اثر ابتلاء به بیماری کرونا جان خود را از دست داد.

کرونا تنها یک ویروس نیست بلکه هجمه‌ای از درد بوده که طعمه‌هایش را می‌بلعد و مبارزه با این بیماری فقط و فقط با رعایت چند مسئله هر چند ساده امکان پذیر است. پس بیاییم این بار نه به خاطر دیگران بلکه به خاطر خودمان در رعایت بایدها و نبایدهای بهداشتی کوتاهی نکنیم.

کد خبر 5053010

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ویروس کرونا ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد آمار کرونا شیوع کرونا گرگان شهدای مدافع حرم شهادت امام رضا ع مجلس شورای اسلامی کرمانشاه نیروی انتظامی مشهد هفته ناجا دانشگاه علوم پزشکی بیرجند رعایت پروتکل ها مسائل بهداشتی گفت و گو خراسان جنوبی بی توجهی تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۶۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • علم الهدی: در بحث حجاب، اگر مردم بخواهند تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود! مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند/ مایه تأسف است که شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • ببینید | ترس مردم لندن از جولان اسب‌های زخمی در خیابان‌های کاخ باکینهام
  • بازگشایی چند مطب در تویسرکان پس از رعایت قوانین و استاندارد‌ها